Cuma, Ocak 26, 2007

zipdiff

Eğer J2EE teknolojilerini kullanarak geliştirme yapıyorsanız sıkça ear, war ve jar dosyaları ile haşır neşir oluyorsunuz demektir. Bu tip dosyalarla uğraşanların en büyük ihtiyacı farklı versiyondaki 2 aynı dosyanın içeriklerinin karşılaştırılmasıdır. ear ve war dosyaları içerisinde ayrıca jar gibi sıkıştırılmış dosyaların bulunması nedeniyle klasik programlarla komple bir karşılaştırma yapmak mümkün olmaz.

İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak açık kaynak dünyasının bir diğer cengaveri Sean C. Sullivan isimli kardeşimiz vakti zamanında zipdiff isimli basit ama süper faydalı bir uygulama geliştirmiş.

zipdiff kullanarak ear/war/jar/zip formatındaki dosyaları karşılaştırıp html veya text formatında çok güzel bir rapor elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken http://zipdiff.sourceforge.net/ adresinden son zippdiff'in son versiyonunu indirmek, zipdiff.jar ve commons-cli-1.0.jar dosyalarını aynı klasörde olacak şekilde aşağıdaki örnek komutu çalıştırmak:

java -jar zipdiff.jar -file1 foo.zip -file2 bar.zip -outputfile diffs.html

Use the zipdiff tool when you need to compare the contents of two zip files. It is equally suited for comparing jar files, EAR files, WAR files or RAR files. Run it standalone or as an Ant task. The tool supports three output formats: plain text, XML, and HTML. zipdiff is written in Java.

http://zipdiff.sourceforge.net/

Etiketler: , , , , ,