Pazar, Mart 25, 2007

DIVX Tools

Sizin de benim gibi dizi merakınız var mı bilmiyorum ama Internet sayesinde düzenli olarak izlediğim 3-5 tane dizi var. Tabii bu diziler divx formatında olduğu için ve altyazı'ları ayrıca eklemek gerektiği için çeşitli araçlara ihtiyacım oluyor.

Aslında bu tip araçlar konusunda uzman olan ve harika yazılar yazan Sezer Yeşiltaş arkadaşımız. Ben onun kadar olmasa da çok severek kullandığım 2 Divx aracını tavsiye edeceğim.

Birincisi yine Sezer'in tavsiye ettiği, müthiş bir Media Player olan VLAN (VLC Media Player). VLAN tamamen ücretsiz, her işletim sisteminde çalışan, ekstra codec, driver, vs. istemeden herşeyi oynatan şahane bir player. http://www.videolan.org adresinden VLAN'ı temin edebilirsiniz. Detaylı bilgi için de Sezer'in bloguna bir gözatabilirsiniz. http://www.yesiltas.net/sezer/2007/03/vlc-media-oynatc-videolan-adnda-bir.html

İkincisi ise divx altyazı senkronizasyon sorunları ile uğraşırken tesadüfen bulduğum harika bir Altyazı Senkronlama ve Düzenleme aracı olan Subtitle Workshop. Divxplanet forumlarında Subtitle Workshop ile ilgili detaylı bir rehber mevcut. Bu rehbere http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=37487 adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu güzel araçları bize sağlayan açık dünyanın tüm güzel insanlarına sevgiler ve saygılar...

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa