Pazar, Aralık 03, 2006

JIRA 3.7 Beta 2

JIRA 'cıların en sevdiğim yönü lisanslı bir ürün geliştirmelerine rağmen sanki open-source geliştiriyormuş gibi çalışmaları. JIRA 'ya yeni özellikler eklerken son kullanıcıya o kadar çok kulak veriyorlar ki.

JIRA 3.7 Beta 2 versiyonunda çok çarpıcı yeni özellikler mevcut. Uzun süre JIRA adminliği yapmış birisi olarak 3.7 sürümü ile gelen 2 yeni özelliğinden özellikle bahsetmek istiyorum.

* Project Roles
JIRA'yı eğer kurumsal bir şirkette kullanıyorsanız doğal olarak çok proje olacağından her bir proje için bir sürü yönetimsel konfigürasyon (groups, permissions, workflows, vs.) yapmak zorunda kalıyorsunuzdur. Bu yeni sürümde administration oldukça kolaylaşmış:

Does your system currently contain multiple, project-specific groups? Once you upgrade to JIRA 3.7, your permission schemes and notification schemes can use project roles instead of groups. By implementing project roles, you may be able to greatly reduce the number of groups, permission schemes and notification schemes in your JIRA system.

* SVN Commit Acceptance plugin
Bildiğiniz gibi open-source dünyası çoğunlukla Source Code Management (SCM) aracı olarak CVS 'in devamı olarak geliştirilen SVN (Subversion) kullanılıyor. JIRA'nın uzun zamandır zaten hemen hemen tüm SCM araçları ile entegre (CVS Integration, ClearCase Integration, vs.) çalışabiliyor fakat bu yeni sürüm ile SVN entegrasyonu bir adam öteye götürülmüş. Bu yeni özellik sayesinde SVN'e check-in'lenen kodlar JIRA üzerinden onaylanabiliyor:

In some environments, developers like the idea that there must be a one-to-one correlation between issues and check-ins. The new SVN Commit Acceptance plugin gives JIRA the ability to approve or deny any check-in made to CVS or SVN. We've started by allowing administrators to check three of the most common uses:

* Does this commit reference a valid issue key?
* Is that issue open?
* Does that issue belong to the committer?


Normalde bu kontrol Sürüm Yönetimi tarafından manual olarak yapılır ve epey zahmetli bir iştir. Hele bir de çok sık sürüm çıkarıyorsanız.

Umarım şu an sadece SVN için olan bu yeni özellik, ClearCase ve StarTeam gibi kurumsal şirketlerde daha çok kullanılan diğer SCM araçlarına da uyarlanır.

JIRA'dan bahsetmişken www.almworks.com 'ün yakın zamanda off-line çalışabilen bir beta JIRA Client sürümü çıkardığını da paylaşmakta fayda var.

İyi hafta sonları...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa