Cumartesi, Haziran 23, 2007

Yalın İngilizce ile Video Sunumları

Web 2.0 rüzgarının en önemli etkilerinden biri de Internet üzerinden iletişimin şeklinin değişmesi. Artık insanlar forumlar yerine blogları, mail'ler yerine RSS'leri, word yerine wiki'leri tercih ediyor.

Youtube ile birlikte ise PowerPoint sunumları yerine video sunumları çok daha tercih edilir oldu. CV'ler bile artık Youtube Video'su şeklinde hazırlanıyor.

CommonCraft Firması da Vidoe Sunum işini profesyonelce ve eğlenceli bir şekilde yapanlardan. Neden bu işe giriştiklerini ise web sitelerinde şu şkilde ifade etmişler:
Your customers think you're funny.

The question is: Are they laughing at you or with you?

We're social design consultants. By helping you get started with online communities, we can make sure you don't miss the punchline. We also produce short videos "In Plain English" using a special format we call paperworks.
CommonCraft, RSS'i ve Wiki'yi gerçekten basit bir İngilizce ve çok güzel video sunumları ile anlatmışlar. Özellikle çevrenizdeki insanları (arkadaşlarınız, patronlarınız, yöneticileriniz, vs.) Web 2.0 teknolojilerinin faydaları konusunda ikna edemiyorsanız aşağıdaki video'ları şiddetle öneririm:

Wikis in Plain English

RSS in Plain English

Etiketler: , ,

1 Yorum:

Blogger Mehmet Akyüz dedi ki...

Yalın anlatım da aslında kendi başına Web 2.0'ı oluşturulan öğelerden biri. Eskiden uzun uzun metinleri sığdırmak için küçük fontlarla tabloların içine yazardık. Şimdi olası en büyük verdana fontuyla asıl önemli olanı söyleyip gerisini kullanıcının hissiyatına bırakıyoruz. Ben artık işimde de yalın anlatımı önde tutmaya çalışıyorum. En sevdiğim yalın anlatım da şu "Earth: Mostly Harmless" :)

7:13 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa