Pazar, Mayıs 20, 2007

Çocuklar İçin Ücretsiz Java Kitabı

Java Gurusu ve aynı zamanda birçok Java kitabının yazarı Yakov Fain bir tane de çocuklar için, karikatürlerle renklendirdiği bir Java kitabı yazmış. Kitabın orijinal adı "Java Programming for kids, parents and grandparents" ve ücretsiz olarak pdf formatında (İngilizce ve Fransızca) piyasaya çıkmış. (İndirmek için tıklayınız)



Bu kitap ilk bakışta he ne kadar sadece çocuklara hitap ediyormuş gibi gözükse de aslında Java'ya yeni başlayan herkesin çok faydalanacağı bir başlangıç kitabı. Ayrıca Bilgisayar Eğitmenleri ve Öğretmenleri için de harika bir kaynak.

Kitap 3 sene evvel yazılmaya başlandığı için içerik biraz eski gibi gözükse de Java'nın temel ve pek değişmeyen kavramlarını anlattığı için gayet öğretici. Ayrıca tüm örnekler JDK 1.5 ve Eclipse baz alınarak anlatılmış.

Konu açılmışken Java'ya yeni başlayanların ve ilerletmek isteyenlerin çok faydalanacağını düşündüğüm bir kaynak daha mevcut. http://www.javapassion.com adresinde Sang Shin tarafından sunum şeklinde hazırlanmış, pdf formatında harika Java eğitimleri mevcut. Acemisinde, ustasına kadar her kesime hitap eden harika Java eğitimler hazırlamış Sang amcamız.

Özellikle Java Programming with Passion! ismindeki, Basic ve Advanced olmak üzere iki kısımdaki toplam 20 başlık altında topladığı eğitimler harika. Yeni başlayanların mutlaka bu linkteki eğitimlere bir göz atmasında fayda var.

Ustalar için ise aşağıdaki eğitimler gayet faydalı olacaktır:

AJAX Programming with Passion!
Java EE Programming with Passion!

Java Programming with Passion!

Web Services Programming with Passion!

Distributed Programming using Jini and JavaSpaces Technology

XML

Basic Servlet and JSP programming

Advanced J2EE programming

J2EE programming(5-day)

Servlet programming

Struts programming

Web services programming

Web services programming

JavaServer Faces (JSF) programming

NetBeans IDE 5.0 1-day Workshop

J2SE 5.0 (Tiger) programming

Etiketler: , ,

2 Yorum:

Blogger M.Erdoğan dedi ki...

Merhabalar,
google de ararken buldum da, Java for Kids isimli kitabın türkçe çevirisini yapmaya çalışıyorum, çevirdiğim kısımları siteme koyuyorum, kendi çalışmalarım da oluyor arada.
Belki konunuza eklersiniz.

www.erdoganborklu.com

5:38 ÖS  
Anonymous java web yazılım dedi ki...

java ile alakalı böyle eğitimlerin verilmesi çok hoş. İstanbul’daki yazılım konusunda uzmanlaşmış firmamızda web tabanlı java yazılım konusunda kendisini geliştirmek isteyen genç arkadaşlara staj desteği sağlıyoruz. Bize google'da "beycon web yazılım" araması yaparak ulaşabilir ve staj başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

12:21 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa