Pazar, Temmuz 15, 2007

XStream HierarchicalStreamWriter Örneği

Google Analytics'in en sevdiğim yanlarından bir tanesi de, blog'umu google üzerinden ziyaret edenlerin hangi anahtar kelimeler kullanarak geldiklerini göstermesi. Analytics kullanmaya başladığım Şubat 2007'den beri bazı konular çok aranmış. Bunların başında da 70 kez sorgulanan XStream geliyor.

Geçen yaz XStream ile ilgili bir blog yazmış, her zaman yaptığım gibi XStream'in güzelliklerinden ve faydalarından bahsetmiş, kullanım ile ilgili hiç örnek vermemiştim. Çünkü kendi sitesinde gayet güzel örnekler mevcuttu. Ama yine de bu kadar çok aranınca benim de çorbada tuzum olsun misali güzel bir örnek paylaşayım istedim.

XStream ile tanışmam JIRA'nın kendi backup'larını XML olarak nasıl aldığını merak etmemle başladı. Veritabanın büyüklüğü ne olursa olsun, JIRA JDBC ile bağlanabildiği tüm veritabanlarından aynı standartta ve performansta XML olarak yedekleme yapabiliyordu. Klasik XML araçları ve yöntemleri kullanarak çok büyük miktarlarda verinin xml olarak yazdırılması mümkün değildi. İşte o zaman biraz araştırınca JIRA'nın XStream'in HierarchicalStreamWriter özelliğini kullandığını farketmiştim.

XStream is abstracted from the underlying XML data using the HierarchicalStreamWriter and HierarchicalStreamReader interfaces for serializing and deserializing respectively.
This abstraction allows XStream to read XML from direct streams using an XML parser or directly manipulate existing structures (such as DOM). This prevents the overhead of having to reparse if XStream is working from XML that has been partially processed by other libraries (for instance a SOAP library). It also avoids tying XStream to a particular library.
XStream comes bundled with reader and writer implementations for most major XML libraries.
Uzun lafın kısası XStream ile büyük miktarlarda Object-to-XML operasyonları yapmak isteyenler için bir örnek hazırladım. İlgilenenler aşağıdaki adresten faydalanabilir:

XStream HierarchicalStreamWriter Tutorial

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa